Ztohoven v tom mají binec. Vlastimil Tlustý dostává SMSky pro Vondru

23.11.2012 11:34

Jediný ministr a poslanec, který nedostává telefonické zprávy od svých příznivců a kritiků jako ostatní politici, jejichž čísla mobilních telefonů zveřejnili výtvarníci ze skupiny Ztohoven, je ministr obrany Alexandr Vondra. Není to však proto, že by nikoho nezajímal, nebo že by ho chtěli naštvaní lidé ušetřit svých většinou urážlivých a vulgárních výlevů. Důvod je mnohem prostší. Omylem u jeho jména bylo totiž uvedeno číslo telefonu na bývalého poslance ODS Vlastimila Tlustého, který tak „schytal“ kritiku za svého bývalého stranického kolegu.

Ztohoven v tom mají binec. Vlastimil Tlustý dostává SMSky pro Vondru
Foto: tan
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

„Když jsem se před pár dny probudil, zjistil jsem, že mám na telefonu za noc dvaadvacet nepřijatých hovorů.  První, co vás napadne, je, že se stala nějaká katastrofa,“ popisuje Tlustý. Ale brzy mu začaly přicházet sms zprávy, většinou prý negativní, s oslovením Sašo, nebo pane ministře. „V tu chvíli jsem pochopil, že to není pro mne,“ směje se Tlustý a dodává, že je šťasten, že s tím nemá nic společného. „Pokoušel jsem se volat Sašovi Vondrovi, ale nemluvil jsem s ním, protože nebral telefon, možná politici teď preventivně telefony nezvedají,“ dodává.

Jdi si užívat peněz z ProMoPro

A jaké vzkazy přicházely na jeho telefon ministrovi obrany? „Já jsem to mazal, ale vzpomínám na jednu, která radila, aby se na to „vy….. a šel si užívat peněz z ProMoPro“.

Bývalý ministr financí a dlouholetý předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý si myslí, že kontakty na veřejně činné lidi mají být veřejně přístupné. „Je to riziko povolání, když dáváte telefonní číslo každému, třeba novinářům, je číslo stejně v podstatě veřejné,“ míní někdejší poslanec.

Není to porušení zákona o ochraně osobních údajů

Proto na rozdíl od řady politiků nepovažuje aktivitu výtvarníků ze skupiny Ztohoven za porušení zákona o ochraně osobních údajů. „Podle mého názoru zákon neporušili. A to, že lidé jsou naladěni negativně, mi připadá logické,“ dodal Tlustý. On sám vítá, že bylo jeho telefonní číslo zveřejněno. „Akorát nejsem Saša Vondra,“ vzkazuje všem, kteří by se chtěli na zveřejněné číslo dovolat ministrovi obrany.

Nejen nadávky a výhrůžky, ale i humor a podpora

Výtvarníci ze skupiny Ztohoven zveřejnili jako součást expozice nové výstavy v centru DOX v Praze tabuli se zasedacím pořádkem Poslanecké sněmovny včetně čísel mobilních telefonů poslanců. Nechyběl ani mobil na prezidenta Václava Klause, nebo novopečeného poslance ODS, odsouzeného na šest let za korupci – Romana Pekárka.

Podle autora fotografie tabule, která se brzy objevila na internetu, návštěvníci vernisáže telefonní čísla opisovali a ihned politikům esemeskovali z vystaveného mobilu. První odeslaná zpráva prý putovala na telefon bývalému primátorovi Prahy Pavlu Bémovi a bylo v ní 'Zloději!' Ale politici tvrdí, že ne všechny sms obsahují nadávky a výhrůžky, některé jsou prý i humorné a podpůrné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libuše Frantová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…