10 letech se na Náchodsko vrací přímé vlakové spojení s Prahou

07.08.2016 9:35

V prosinci v roce 2006 by vypraven poslední přímý rychlík z Meziměstí do Prahy. Od jízdního řádu 2006/2007 byly zavedeny v spěšné vlaky, ale již bez přímého spoje do Prahy a cestující z Broumovska a Náchodska do Prahy musejí přestupovat ve Starkoči na rychlík „Trutnov-Praha".

10 letech se na Náchodsko vrací přímé vlakové spojení s Prahou
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

„Zatímco z Trutnova jezdí šest rychlíků denně, musejí cestující z regionu Broumovska, Teplicka, Policka a Náchodska již téměř deset let při cestě do Hradce Králové a Prahy, vždy komplikovaně přestupovat", posteskl si starosta Náchoda Jan Birke a dodal: "Tyto spoje bohužel objednává Ministerstvo dopravy ČR, proto jsme museli společně s hejtmanem Lubomírem Francem a místostarostou Meziměstí Pavlem Hečkem napnout síly právě sem, abychom vrátili do regionu spojení, které sem rozhodně patří."

Neúnavný tlak na znovuzavedení přímého spoje vyvíjel po celá léta především místostarosta Meziměstí Pavel Hečko, který se teď může už konečně radovat a nejen on.

"Je to moc dobrá zpráva pro občany nejen Náchoda, ale hlavně celého Broumovského výběžku, pro které je už tak spojení s vnitrozemím komplikované. Potvrzení o plánovaném zavedení přímého vlakového spojení na trase Meziměstí, Náchod, Starkoč, Hradec Králové, Praha a zpět, jsem obdržel před pár dny".

A nejde jen o přímé rychlíkové spojení s Prahou, ale také s Hradcem Králové, které denně využívá tisíce občanů. Plánovaný rychlík by měl vyjíždět ráno cca v 4:17 hodin z Meziměstí a zpět by se měl vracet přibližně ve 21 hodin, tyto časy budou ještě upřesněny. Důležité je, že do nového jízdního řádu byl rychlík na trase Meziměstí-Praha opět zařazen!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…