Anděl Fest se svými dobrovolníky přispěje ke zkrášlení Plzně

28.08.2014 8:22

Pod mottem Město vytváříme společně! se uskuteční třídenní dobrovolnický festival projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. „Anděl Fest“ si klade za cíl přispět k opravě, čištění a zkrášlení Plzně předtím, než do města v příštím roce zavítají tisíce návštěvníků.

Anděl Fest se svými dobrovolníky přispěje ke zkrášlení Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Dobrovolník se může zapojit do jedné či více vypsaných akcí a pomoci dle zájmů a časových možností. Zároveň jde o příležitost, jak se stát členem Klubu strážných andělů a aktivně se podílet na úspěšné realizaci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

„Pojďme dát městu více barev, přispějme k lepšímu soužití, k pohodlnějšímu pohybu handicapovaných po městě, informujme o možnostech dobrovolnictví, upravme a otevřme Plzeň světu! Čím více nás bude, tím viditelnější bude výsledek,“ vyzývá Christian Potiron ze společnosti Plzeň 2015.

Na dobrovolníky čekají v rámci Anděl Festu aktivity čítající kromě rozmanitých zásahů do veřejného prostoru také sociální a kulturní projekty. Mimo úklidu zeleně, malování podchodů, opravy dětských hřišť a laviček či výroby ramp pro vozíčkáře se bude obnovovat Zahrada vzpomínek - pomník obětem holokaustu u Staré synagogy. Připravovat se bude také prostor bývalého depa plzeňských dopravních podniků v Cukrovarské ulici, kde se v roce 2015 odehraje část hlavního programu.

Připojit se k prvnímu ročníku festivalu ve dnech 17. až 19. října mohou zájemci po přihlášení do projektu Anděl Fest na webových stránkách společnosti Plzeň 2015 (www.plzen2015.cz), a to až do 10. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…