Aquacentrum v Bohumíně trhlo rekord v návštěvnosti

17.01.2017 10:50

Bohumínský aquapark trhá rekordy v návštěvnosti. Loni se v něm vykoupalo přes 235 tisíc lidí. Zájem a oblíbenost tohoto zařízení dokazují více než dva miliony návštěvníků, kteří sem od zahájení provozu zamířili.

Aquacentrum v Bohumíně trhlo rekord v návštěvnosti
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Branami aquacentra loni prošlo přesně 235 613 lidí. Tak vysokou návštěvnost tady za dvanáct let provozu ještě neměli. Například v roce 2015 do areálu přišlo 231 tisíc lidí, v předchozím roce 213 tisíc návštěvníků. Nejvíce klientů loni přivítalo kryté zařízení během letních prázdnin, v červenci a srpnu tu otočilo turnikety přes padesát tisíc návštěvníků. „Přestože jsme kryté aquacentrum, máme venkovní průplavový bazén a v posledních letech jsme investovali do odpočinkové zóny s lehátky, kde se dá během slunečných dnů příjemně relaxovat a opalovat se. Svou roli určitě sehrál i fakt, že v létě platí hosté nižší vstupné.

O prázdninách máme ve všední dny slevovou akci tři hodiny za cenu jedné,“ řekl ředitel městské společnosti Bospor Jan Rozsypal. Podotkl, že rekordní návštěvnost zaznamenali pracovníci aquacentra i v závěru loňského roku. V posledních pěti dnech roku sem zavítalo téměř 5 500 lidí. Návštěvnost přesahující tisíc lidí během jediného dne je výjimečná.

Rostoucí oblíbenost bohumínského aquacentra si jeho provozovatel vysvětluje širokou nabídkou služeb a možností vyžití. „Kromě plaveckého bazénu a vodních atrakcí pro velké i nejmenší mají návštěvníci v budově aquacentra k dispozici i saunový svět a posilovnu. Tu jsme otevřeli přesně před rokem a za dvanáct měsíců provozu ji navštívilo přes 1 200 klientů,“ upřesnil Jan Rozsypal.

Podle něj je pro lidi při rozhodování, jak naložit s volným časem, důležití i cena. Ta zůstává v zařízeních společnosti Bospor i letos stejná. „Za hodinu v aquacentru zaplatí dospělý 85 korun, o deset korun více v případě víkendové návštěvy. Děti hradí vstupné 45 korun, respektive 55 korun o víkendu. Toto vstupné je s ohledem na vybavenost našeho aquacentra velmi vstřícné. Vstup do posilovny stojí 70 korun, sauna 130 korun ve všední den, o víkendu 150 korun,“ doplnil Rozsypal.

I letos si pro návštěvníky připravil Bospor atraktivní novinky. V saunovém světě by měla přibýt nová sauna a v plánu jsou i speciální saunové ceremoniály. „Denně projde našimi saunami 250 lidí, takže jsme na hraně kapacity. Ve venkovní saunovací části však máme ještě prostor pro rozšíření, a tak do konce března postavíme srubovou saunu pro přibližně 22 lidí. Navíc pro návštěvníky chystáme speciální saunové ceremoniály, díky kterým by se měli dozvědět zajímavosti o saunování i o tom, jak se správně saunovat,“ prozradil Rozsypal. Výstavbu nové sauny hodlá Bospor zrealizovat za provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…