Areál staré nemocnice ve Znojmě bude mít nového majitele za 46,7 milionu korun

26.02.2017 13:46

Areál tzv. staré nemocnice ve Znojmě, jehož vlastníkem je Jihomoravský kraj, bude mít nového majitele. Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání schválilo budoucí prodej tohoto areálu z vlastnictví kraje do vlastnictví společnosti UNIQUE VISION s.r.o. za dohodnutou kupní cenu 46 666 667 korun.

Areál staré nemocnice ve Znojmě bude mít nového majitele za 46,7 milionu korun
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V prosinci loňského roku Rada Jihomoravského kraje vybrala tuto společnost, která v rámci nabídkového řízení podala nejvyšší nabídku. Celkem byly doručeny tři nabídky a jediným kritériem výběru byla výše nabídnuté kupní ceny. Finální slovo mělo nyní krajské zastupitelstvo.

„Jako místostarosta Znojma jsem v první řadě rád, že se pro areál staré nemocnice podařilo najít kupce, který avizuje jeho smysluplné využití, a už se těším na to, až se areál začne zvelebovat,“ říká krajský zastupitel a místostarosta Znojma Jan Grois. „Těší mě, že pro prodej areálu umožňující jeho rozvoj hlasovala i další zastupitelka zvolená za náš region – paní Jana Kochová. Ale poděkování patří samozřejmě všem, kteří pro prodej zvedli ruku,“ dodává Grois.

Uvedené nemovitosti v areálu staré nemocnice jsou v současné době svěřeny příspěvkové organizaci kraje – Nemocnici Znojmo. Vzhledem ke skutečnosti, že tato příspěvková organizace nyní nedisponuje dostatečnou kapacitou prostor, aby bylo možné všechny provozy působící v areálu staré nemocnice přemístit do areálu nové nemocnice, zůstane část prostor v areálu tzv. staré nemocnice obsazena a kupující uzavře k datu podpisu kupní smlouvy smlouvu o nájmu s Nemocnicí Znojmo jako nájemcem. Léčebna dlouhodobě nemocných v areálu není předmětem prodeje a zůstává ve vlastnictví Jihomoravského kraje.

Areál je začleněn do památkově chráněného území

„Nový majitel chce areál zrekonstruovat a revitalizovat. V části budovy chtějí zřídit domov pro seniory, v části vybudovat byty a část pronajímat. Celkově chtějí areál otevřít veřejnosti, což vítá i znojemská radnice. Vedení kraje kvituje to, že tato budova, kterou se dlouhodobě nedařilo prodat má nového majitele, který se o ni bude řádně starat,“ řekla náměstkyně hejtmana Taťjana Malá.

Areál tzv. staré nemocnice se nachází v okrajové historické části města Znojma a je vymezen ulicemi Vídeňská, Dyjská a Na Kolbišti a je začleněn do památkově chráněného území. Areál nemocnice je přístupný hlavním vjezdem z ulice Vídeňská. Celková výměra pozemků v areálu určených k prodeji činí 29 447 m2. Záměr prodeje areálu tzv. staré nemocnice byl poprvé schválen Radou Jihomoravského kraje dne 29. listopadu 2012. Celkem byl záměr prodeje schválen a zveřejněn na úřední desce devětkrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.