Aš: Dokončuje se demolice nádražní budovy

24.02.2023 18:11 | Tisková zpráva

Demolicí starého nádraží pokračuje v Aši stavba nové výpravní budovy, včetně parkoviště a autobusového terminálu. Několika fotografiemi přibližuji průběh demoliční prací, které probíhají od listopadu loňského roku. Připojuji rovněž vizualizaci nové nádražní budovy a okolí. Podrobnosti ke stavbě jsou níže.

Aš: Dokončuje se demolice nádražní budovy
Foto: wikipedia
Popisek:

Stavba nového nádraží v Aši zahájena, kácí se stromy a začaly také zemní práce

Poklepáním na základní kámen byla dnes, tj. 3. 11. 2022 zahájena stavba nové nádražní budovy v Aši. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci investorů, tedy státní organizace Správa železnic (generální ředitel Jiří Svoboda) a města Aše (starosta města Vítězslav Kokoř a místostarosta města Pavel Matala), a dále zástupce zhotovitele, kterým je společnost BERGER BOHEMIA Plzeň (předseda představenstva společnosti Zdeněk Pilík).

Stavbě nové výpravní budovy bude předcházet odstranění budovy současné, kterou budou dělníci postupně rozebírat. Demolice má být hotova do února příštího roku a stavba nového nádraží pak do konce roku 2023.

Součástí této investice je také parkoviště s 22 místy, které zainvestuje, stejně jako vybudování nové nádražní budovy, Správa železnic. V blízkosti nádraží se počítá s autobusovou točnou, jejímž investorem je město Aš.

Z nádraží se zachová pouze zastřešení nástupiště do vlaků směřujících do německého Hofu, které projde celkovou renovací.

Stavební práce vyjdou na 68,8 miliónu korun, z toho město Aš se podílí na stavbě autobusového terminálu částkou 7,5 miliónu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…