Aš: Kvůli rekonstrukci budou mít žáci základní školy v Hlávkově ulici prázdniny už od 18. června

25.03.2019 21:49

Téměř 16 miliónů korun bude letos investováno do modernizace základních škol v Hlávkově a Okružní ulici v Aši. Částku určila výběrová řízení dodavatelských společností. Výsledky potvrdila Rada města Aše na schůzi počátkem března.

Aš: Kvůli rekonstrukci budou mít žáci základní školy v Hlávkově ulici prázdniny už od 18. června
Foto: wikipedia
Popisek:

Rozsáhlejšími úpravami letos projde budova základní škola v Hlávkově ulici, kde investice představují částku 10,5 miliónu korun. Škola proto požádala o posunutí ukončení školního roku už k 18. 6. 2019. Žádost byla po schválení Radou města Aše v minulém týdnu zaslána na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Pro školu v Hlávkově ulici byla vypsána tři výběrová řízení. Zakázku na stavební část vyhrála společnost ODEHNAL – STAVO Podhradí, dodávky nábytku a vybavení učeben se ujme společnost Cintl Malá Hleďsebe, konektivity společnost KBM Aš.

Vzniknout zde mají nové odborné učebny, vybavené moderními technologiemi pro výuku jazyků, přírodopisu, fyziky, chemie, zkvalitnit se má také připojení školy k internetu a obnoví se vybavení školy. Požadovaným termínem zahájení prací je 1. duben 2019 a ukončení 16. srpen 2019.

Pro školu v Okružní ulici byla vypsána dvě výběrová řízení. Zde vyhrála zakázku na stavební část společnost ŠU-STR Cheb, učebny vybaví společnost PNP Furniture Karlovy Vary.

Škola chystá za pomoci dotace modernizaci učeben fyziky, chemie a pracovní činnosti, zřízení cvičné kuchyňky ve sklepních prostorách a vybavení nově zrekonstruované učebny pro přírodní vědy pomůckami a moderními technologiemi.

Město Aš připravilo pro obě školy pod názvem „Zvýšení kvality infrastruktury základních škol“

celkem tři projekty, směřující k modernizaci učeben a bezbariérovému přístupu. Na realizaci město získalo dotace z Ministerstva pro místní rozvoj, z výzvy IROP a MAS 21 ve výši 13,4 miliónů korun, které u dvou projektů představují 95 a u třetího 90 % předpokládaných nákladů.

Součástí projektu je také pořízení schodolezů, jejichž dodávku pro obě základní školy schválila RM na schůzi 18. března. Pomůcky k zajištění bezbariérovosti škol dodá společnost ORTOSERVIS Praha, dohromady za 170 950 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

13:05 Jičín: Cesta Valdštejnských architektů je dokončena a čeká na své návštěvníky

V období od října 2018 do října 2023 probíhala realizace projektu Cesta Valdštejnských architektů. M…