Aš: Město udržuje stovky dopravních značek, ničeny jsou hlavně vandaly

13.09.2017 13:02

V Aši je kolem 150 ulic a doprava v nich je regulována stovkami až tisícem svislých dopravních značek. Jejich údržba město Aš vyjde ročně na cca čtvrt milionu korun.

Aš: Město udržuje stovky dopravních značek, ničeny jsou hlavně vandaly
Foto: wikipedia
Popisek:

Vandalismus se na uvedené částce přitom podílí zhruba ze dvou třetin, zbytek připadá na výměnu již dosloužilých značek za nové či instalaci dalších dle požadavků dopravní komise, policie a občanů. Příkladem iniciativy dopravní komise je například nedávné zjednosměrnění části Dlouhé ulice, což si vyžádalo osazení ulice několika dalšími značkami. Značení navíc přibývá při rekonstrukcích sídlišť, která jsou řešena dle platných norem, a to přináší instalaci desítek dalších značek, o které musí město pečovat.

Co se týče vandalismu, nejhorší situace bývá po víkendech, kdy je značení vandaly ničeno nejčastěji. Dlouhodobým problémem je také poškozování značek sprejery.

Přibývá parkovacích míst, vyhrazených pro osoby se zdravotním handicapem. Zde dopravní značení pořizuje a údržbu zajišťuje rovněž město Aš.

Údržbu dopravního značení zajišťuje městská společnost Ašské služby. V rozpočtu na letošní rok je na tuto činnost vyčleněno 570 tisíc korun. Jeden kus nové dopravní značky, včetně sloupku, patky a instalace vyjde na 5 – 7 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…