Aš: O stipendia lze žádat už koncem ledna

07.01.2016 22:06

Zastupitelé vydali dne 21.12.2015 směrnici s názvem Pravidla pro poskytování dotací na stipendia žákům vzdělávajícím se ve středních školách v České republice. Směrnice, za přesně daných podmínek - předpokladem poskytnutí stipendia je kromě jiného dohoda o budoucí pracovní smlouvě a poskytnutí motivačního příspěvku ze strany budoucího zaměstnavatele - umožní v příštím kalendářním roce výplatu podpor pro studenty až do výše 1000 korun měsíčně (kromě období prázdnin).

Aš: O stipendia lze žádat už koncem ledna
Foto: wikipedia
Popisek:

Přijetím pravidel chce radnice přispět k řešení dlouhodobého nedostatku kvalifikovaných pracovníků v Aši, na který si stěžují místní zaměstnavatelé. Zejména v poslední době se problém znásobil po zvýšení minimální mzdy v sousedním Německu, které navíc před několika lety zcela otevřelo svůj pracovní trh.

Finanční podpora je jednou z možností, jak podnítit zájem o studium vybraných, převážně technických, oborů. Některé jsou navíc podporovány stipendiem, poskytovaným Karlovarským krajem.

Program pro poskytování dotací na stipendia je na webových stránkách města Aše k  nalezení pod odkazem Programy finanční podpory à Stipendia.

Aš má v rozpočtu na rok 2016 na stipendia vyčleněnou částku 100 tisíc korun. Žádosti na druhé pololetí školního roku 2015/2016 lze podávat od 21.1.2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…