Aš: Rekonstrukce Šaldovy nabrala malé zpoždění

09.06.2017 6:29

Společný záměr Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje a města Aš, jímž je rekonstrukce komunikací v ulicích Šaldově a Janáčkově a výstavba okružní křižovatky, probíhá už řadu týdnů.

Aš: Rekonstrukce Šaldovy nabrala malé zpoždění
Foto: wikipedia
Popisek:

Zatímco KSÚS KV kraje má na starost vozovky v obou ulicích a křižovatku, tedy komunikace, které jsou v majetku Karlovarského kraje, město Aš participuje výstavbou chodníků, napojením křižovatek, parkovacích zálivů a zelených ostrůvků, autobusových zastávek, veřejného osvětlení a úpravou zeleně. „Krajskou“ investici provádí společnost Bögl a Krýsl, zakázku pro město společnost Algon Cheb s cenou 10,9 miliónu korun (s DPH).
Dosud uváděný termín dokončení první etapy, tedy rekonstrukci ulice Šaldovy, kterým byla polovina měsíce června, podle všeho dodržen nebude. S pokládkou asfaltu se zde počítá až v týdnu od 19. června. Zdržení zapříčinila kromě nepříznivého klimatu také výměna plynového potrubí, která trvala déle, než se předpokládalo.

Jiné bude také pořadí etap. Po dokončení Šaldovy se mělo pokračovat stavbou okružní křižovatky a poté v Janáčkově, nyní došlo ke změně - po dokončení Šaldovy bude rekonstruována Janáčkova, a až nakonec se postaví okružní křižovatka.
V současné době se v Šaldově ulici připravuje zemní pláň, usazují se obrubníky, v některých místech se pracuje na konstrukčních vrstvách chodníků.

Pracovat se nebude jen v Šaldově či  „krajské“ části Janáčkovy ulice. ale také v úseku Janáčkovy, patřící městu Aš (tj. od křižovatky se Šaldovou až po křižovatku s Alešovou), kde plynaři chystají výměnu hlavního plynové potrubí, stejně jako v přilehlé ulici Klicperově. Vodohospodáři zase vymění svá zařízení v části ulice Boženy Němcové.

Termínem dokončení rekonstrukce celého úseku je prozatím stále 31. 10. 2017

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…