Aš: Smlouva na stavbu umělecké školy v LaRitmě podepsána, může se začít

18.06.2017 6:30

Zahájení rekonstrukce části objektu Kulturního centra LaRitma a jeho okolí již nic nebrání. S vítězem výběrového řízení, chebskou společností RMC STAVBY, už byla podepsána smlouva o dílo. Termínem pro předání stavby dle této smlouvy bylo datum 12.6.2017, termínem dokončení stavby je 31.5.2018. Cena díla bez DPH ve výši 21 % je bezmála 39 miliónů korun. Vítěze aukčního kola výběrového řízení schválila Rada města Aše na schůzi 15. května.

Aš: Smlouva na stavbu umělecké školy v LaRitmě podepsána, může se začít
Foto: wikipedia
Popisek:

Bude se jednat o finančně nejnáročnější stavební akci v letošním roce, která ovlivní rozpočet města i v roce příštím. Na jejím konci bude kompletně zrekonstruovaný objekt sestávající ze dvou budov č.p. 42 a 43 v Kostelní ulici a upravené okolí. Objekt je nyní zázemím pro příspěvkovou organizaci KC LaRitma, zajišťující nabídku kultury pro občany města. Po rekonstrukci zbývající části poskytne útočiště také pro naši základní uměleckou školu.

V komplexu kulturního centra se bude upravovat budova situovaná blíže k radnici. Základní umělecká škola zde obsadí všechna podlaží. V plánu je také přístavba s novým vchodem a polootevřeným atriem. Svažité okolí centra bude upraveno schodišti, sítí chodníčků, veřejným osvětlením a opěrnými zdmi. V místě budou vztyčeny čtyři ocelové věže, propojené s terénem úzkými lávkami, v obdobném provedení jako už stojící únikové schodiště, tedy s opláštěním z ocelových tenkostěnných profilů.

Přemístěním získá škola nejen nové moderní zázemí, „šité na míru“ jejím potřebám. Vyřeší se také neustále se zhoršující možnosti parkování v blízkosti současného sídla. Zaměstnanci školy i veřejnost budou moci využívat jednak parkoviště u radnice, ale také parkovací místa na Goethově náměstí či u Hedvábnické ulice.

Úpravami okolí bude téměř dokončena celková revitalizace kdysi velmi zanedbaného území kolem radnice, zahájená už v roce 2003 stavbou památníku v místě bývalého evangelického kostela, po které následovaly úpravy parčíku před radnicí, stavba příjezdové cesty a parkoviště, revitalizace Mikulášského vrchu, obnova Goethova náměstí a naposledy modernizace sídliště Karlova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…