Benešov: Hřiště dostalo nový umělý travní koberec

02.07.2017 10:31

V pátek 30. června 2017 byl zahájen provoz hřiště, které má atestaci FAČR na 4 roky a povrch i certifikaci FIFA pro. Nový umělý travní koberec III. generace je položen na fotbalovém hřišti u Konopiště. Po dvou letech marného žádání o investiční podporu z vypisovaných tendrů MŠMT zajistilo město realizaci vlastní investicí.

Benešov: Hřiště dostalo nový umělý travní koberec
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Původní hřiště s umělou trávou sloužilo nejen Benešovským sportovcům dlouhých 12 let. Plocha byla intenzivně využívána jako víceúčelové hřiště - probíhaly zde tělesné výchovy ZŠ, tréninky, zápasy družstev SK Benešov, ale také různé fotbalové turnaje (např. McDonald’s Cup). Umělý povrch byl po letech intenzivního využívání v dezolátním stavu a již nesplňoval požadavky na sportovní povrch.

Struktura původního koberce byla slehlá a již nepomáhalo ani časté vyčesávání, povrch byl tvrdý a hrozilo poranění při pádech. Proto město Benešov zařadilo kompletní výměnu povrchu do svého investičního programu. Během této výstavby byl stržen stávající degradovaný umělý travní koberec a odvezen na skládku, kde byl ekologicky zlikvidován.

Nynější rekonstrukcí se zvětšila hrací plocha na hodnotu 111,2 x 67,0 m a odstranily se velmi nebezpečné výběhy z betonové dlažby, jež při nízkých teplotách a vlhkém počasí často namrzaly a byly nebezpečné pro malé i velké uživatele hrací plochy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…