Benešov: Provoz dětského oddělení během rekonstrukce se změní

17.01.2017 20:40

Z důvodu kompletní rekonstrukce a vybudování nových prostor bude od 23. ledna 2017, po předpokládanou dobu cca 6 – 8 měsíců, zredukován lůžkový fond dětského oddělení benešovské nemocnice a jeho provoz přesunut do náhradních prostor gynekologicko-porodnického pavilonu.

Benešov: Provoz dětského oddělení během rekonstrukce se změní
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Aby mohlo dojít k přesunu dětského oddělení, bude jeho provoz dne 23. ledna 2017 od 7:00 do 16:00 přerušen a následně od 16:00 obnoven již v náhradních prostorách gynekologicko-porodnického oddělení.

V přízemí gynekologicko-porodnického pavilonu se otevře ambulance dětského oddělení, která bude pacientům k dispozici, tak jak bylo zvykem ve starých prostorách. Ordinační doba ve všední dny tedy bude zachována, stejně jako noční a víkendová pohotovost. Lůžkové oddělení se provizorně přemístí do druhého patra gynekologicko-porodnického pavilonu, kde bude jeho činnost pokračovat s omezenou kapacitou.

„Nově zrekonstruované dětské oddělení vznikne po stavebních úpravách v 5. patře budovy tzv. nové interny, tedy o jedno patro výše,“ prozradil MUDr. Michael Richter, primář dětského oddělení Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s.

Díky přesunu a rekonstrukci prostor vznikne moderní oddělení s novým uspořádáním, designem, nábytkem a dalším vybavením. Tato stavební akce bude investicí v rozsahu cca 20 milionů Kč a její realizace je umožněna díky investici Středočeského kraje.

„Jelikož nově vybudované oddělení bude velkým krokem dopředu v oblasti péče o dětského pacienta v našem regionu, prosíme rodiče a malé pacienty o trpělivost během provozu oddělení v náhradních prostorách. Provizorní prostory mohou provoz oddělení do jisté míry omezit, což může mít za následek např. delší čekací doby při ambulantním ošetření neobjednaných pacientů. Odměnou všem ale bude kompletně zrekonstruované a moderní dětské oddělení, kde se budou děti i jejich rodiče cítit bezpečně a příjemně,“ poprosil primář dětského oddělení benešovské nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…