Benešov: Spuštění parkovacího a monitorovacího systému parkoviště Konopiště

26.07.2018 14:33 | Zprávy

Dnes v 16.00 na parkovišti u zámku Konopiště za přítomnosti vedení města Benešov, hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové a Bohumila Rataje, ředitele Technických služeb Benešov, s. r. o. proběhne slavnostní spuštění nového parkovacího a monitorovacího systému parkoviště Konopiště.

Benešov: Spuštění parkovacího a monitorovacího systému parkoviště Konopiště
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Úvodní slovo pronese starosta města Petr Hostek a hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Parkovací systém je navržen jako celek pro bezobslužný provoz. Systém parkování je dále navržen včetně rozpoznání registračních značek vozidel na vjezdu i výjezdu, což umožňuje poloautomatizované funkce v rámci integrace do aplikace SMART4CITY provozované městem Benešov. Celý systém je řešen jako otevřený, tudíž ho lze v budoucnu jakkoli rozšiřovat či upravovat. Parkovací systém umožňuje také několik způsobů placení – v hotovosti, platební kartou nebo pomocí mobilní aplikace.
Skládá se z vjezdové a výjezdové závory, elektrického sloupku zabraňujícímu vjezdu, dvou platebních automatů, připojovacího a datového vedení nezbytného pro funkci systémů, ukazatele počtu volných míst u vjezdu.

Pro monitoring parkoviště a nově instalované technologie je použito celkem osm IP barevných kamer umístěných na stávajících sloupech VO. Čtyři kamery jsou použity primárně pro monitoring nově instalované technologie.
Signál z kamer je do provozního objektu přenášen prostřednictvím optické kabeláže, v technologické skříni v technologickém objektu je umístěn záznamový server pro lokální záznam kamer. Prostřednictvím datové linky je tento server propojen se systémem Městského kamerového dohledového systému Benešov, který je ve správě MěP Benešov.

Cena za parkovné se zprovozněním nového systému nemění, zůstává na stejné výši 60 Kč/ den.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Renovace schodiště uzavře hlavní vchod do radnice

13:28 Liberec: Renovace schodiště uzavře hlavní vchod do radnice

Kompletní renovací projde během letošního léta schodiště před hlavním vstupem do historické radnice.…