Benešov nově s mobilní aplikací "Benešovsko hrou"

13.06.2016 16:19

Benešov si na své konto připsal prvenství. Jako první město v České republice má vlastní turistickou aplikaci Benešovsko hrou, která je založena na platformě geolokační hry GEOFUN. Aplikace je určena pro chytré telefony se systémy Android a iOS a je ke stažení zcela zdarma.

Benešov nově s mobilní aplikací "Benešovsko hrou"
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

V aplikaci jsou připraveny čtyři unikátní hry, které netradičním způsobem prezentují krásy města Benešova a konopišťského okolí. Hry jsou také součástí mateřské aplikace GEOFUN a tvoří samostatný georegion Benešovsko. Během her virtuální průvodce, medvěd Jiří, zábavně představí tamější památky, seznámí s historií města i významnými benešovskými osobnostmi. Turisté ve zdejším podzemí prozkoumají ráj experimentů a pokusů. V hraběcí společnosti Františka Ferdinanda d´Este se vydají na hon na známé Konopiště. Jako třešnička je nakonec čeká odměna v podobě pokladu, který získají v benešovském či konopišťském infocentru, pokud správně rozluští záhadnou šifru.  

Hry jsou vhodné pro všechny věkové kategorie a lze je hrát kdykoliv během roku za příznivého počasí s ohledem na otevírací dobu příslušných turistických atraktivit. Během her je kromě zajímavých informací připraveno plno zábavných úkolů a otázek. Bavit se tedy budou dospělí i děti.

Benešovsko hrou je vytvořeno na jádru geolokační advergamingové hry GEOFUN, která obsahuje přes sto geolokačních her nové generace po České republice. Jedná se o marketingový nástroj propagace turistických destinací i jednotlivých turistických atraktivit. Hráči pomocí chytrého telefonu poznávají známá i neznámá místa netradičním způsobem. Během hraní plní nejrůznější úkoly, pořizují fotografie a videa a soutěží o lákavé ceny, které získají za nasbírané geonky (body). Hráči používají vlastní slovník se specifickými výrazy, např. zdraví se pozdravem Géčko. Pokud hrají GEOFUN tak tzv. geofuní.

Aplikaci Benešovsko hrou lze stáhnout zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…