Beroun: Herna na Plzeňce v září končí. Město hledá nového nájemce

22.09.2014 17:55

Nového nájemce pro přízemí Kulturního domu Plzeňka, které má sloužit pro gastronomický provoz, hledá nyní město Beroun prostřednictvím veřejné soutěže. Zájemci se do ní mohou hlásit až do 6. října. Hernu, která zde dosud fungovala, se město po koupi Plzeňky rozhodlo zrušit.

Beroun: Herna na Plzeňce v září končí. Město hledá nového nájemce
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

V podmínkách veřejné soutěže proto mimo jiné stanovilo, že nový nájemce již nesmí v těchto prostorách provozovat hazardní hry a jiné podobné služby. Zajistit musí provozní dobu v přízemí společenského domu minimálně 6 dní v týdnu v rozsahu 10 hodin denně, a to i po dobu rekonstrukce kulturního domu. Pro zájemce město pořádá prohlídku objektu, a to 17. září v 10:00.

Rozsáhlá rekonstrukce Kulturního domu Plzeňka začne ještě v letošním roce, a to díky získané evropské dotaci ve výši minimálně 16 milionů korun. V polovině příštího roku by tak již Beroun měl mít plnohodnotný kulturní dům. Takové prostory dosud v Berouně chyběly. „Jsem přesvědčena, že jiná možnost, jak pro Beroun získat kulturní dům, nebyla. Sumu dosahující stovek milionů na nový kulturní stánek mít nikdy nebude. A nemáme ani vhodný pozemek v centru či jeho blízkosti. Navíc ze zkušeností srovnatelných měst s provozem obdobných zařízení víme, že ufinancovat výstavbu a provoz nového kulturního zařízení je nesmírně náročné,“ uvedla berounská starostka Šárka Endrlová.

V případě Plzeňky půjde o zásadní rekonstrukci, jejíž celková hodnota dosáhne 26 milionů korun. Cílem je navrátit této historicky hodnotné budově její původní význam a zajistit tak její atraktivní a efektivní využití. Konat by se zde měly společenské a kulturní akce, plesy, školení, kongresy.

Město přesně dle pravidel evropských fondů nejdříve v prvním výběrovém řízení vybere administrátora, který následně zpracuje podmínky velkého výběrového řízení na stavební firmu. Plzeňka se dočká nové střechy, vyměněna budou stará okna, opravena bude fasáda. Úprav se dočká sociální zařízení, šatna, v jejíž blízkosti vznikne nově pokladna. Projekt počítá mimo jiné i s vybudováním výtahu a plošinou pro účinkující a techniky. Pořízena bude nová jevištní a audiovizuální technika, osvětlení i mobiliář. Celý prostor by měl zůstat nekuřácký s výjimkou salónku, kde bude díky vzduchotechnice možné vybudovat prostor pro kuřáky.

Plzeňku bude po dokončení rekonstrukce provozovat Městské kulturní centrum Beroun. „Stane se tak opravdovou základnou nejen pro MKC, ale i pro ostatní místní poskytovatele kultury. Otevření nové Plzeňky a program s tím spojený bude významnou součástí oslav 750 let města Berouna, které si připomeneme v příštím roce,“ doplnil místostarosta Ivan Kůs.

Co nabídne Plzeňka
hlavní sál pro divadelní představení, koncerty, plesy, taneční kurzy, vzdělávací programy, festivaly, slavnostní večery aj.
malý sál pro divadelní představení pro děti, menší divadelní formy, autorská čtení, volnočasové aktivity
dva bary s občerstvením
salónek pro pořádání svateb, akcí neziskových organizací, oslavy, cvičení aj.
zázemí pro herce, šatny
zkušebnu pro využití škol, neziskových organizací, ochotníků, muzikantů aj.
2 parkoviště s 23 místy
 sklad na kulisy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …