Beroun se připravuje na hlavní oslavy

29.03.2015 18:32

Opravené městské brány i část radnice. Rozšíření pěších zón. Nová květinová výzdoba. Obrazová publikace o Berouně. To jsou některé z právě chystaných projektů města v rámci letošního 750. výročí od první písemné zmínky o Berouně. Na výše uvedené projekty již proběhla výběrová řízení. S většinou vítězných firem již byly podepsány smlouvy a začínají samotné práce.

Beroun se připravuje na hlavní oslavy
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Květinová výzdoba

Předmětem této zakázky je umístění nových květinových pyramid, závěsů na sloupy veřejného osvětlení a velkoobjemových květináčů po městě. Vítězná firma TS Beroun, která prostřednictvím elektronického tržiště předložila nejvýchodnější nabídku, bude dva roky zajišťovat následnou celoroční péči o výsadbu včetně demontáže květinových prvků a jejich uskladnění. V první etapě se dekorace budou týkat míst v centru a příjezdových komunikací, tedy ulice Havlíčkova, Česká a Palackého. Postupně by k nim měly přibývat i další místa v Berouně.

Pěší zóny

Do výběrového řízení na vybudování pěších zón v ulicích Palackého a U Plzeňské brány se přihlásilo celkem 6 firem. Vítězná firma, která předložila nejvýhodnější nabídku, od záměru odstoupila. Město tak vstoupilo v jednání s druhou firmou v pořadí, s níž podepsalo smlouvu. Práce započaly již koncem března, hotovy mají být do konce dubna.

Publikace o městě

Novou obrazovou publikaci k 750. výročí města vyrobí Tiskárna Havlíčkův Brod, která z šesti podaných nabídek předložila tu nejvýhodnější. Vytištěno bude 2500 kusů osmdesátistránkové plnobarevné knihy Beroun: deset zastavení na cestě městem, která má spatřit světlo světa do konce května. Autory snímků jsou místní fotografové Vl. Kasl, J. Semrád a Z. Zůna. O texty se postaral J. Velíšek. Na 20. červen je naplánován její křest.

Nové fasády

Do poloviny května se mají dočkat nových fasád berounské brány: Plzeňská a Pražská. Na jejich opravy město vypsalo veřejnou zakázku koncem února, ve které zvítězila pražská firma ZKRAT STAVBA s.r.o. Zakázka obsahuje nejen lokální opravy omítek včetně opravy fasádních prvků, ale také mytí fasády, opravy štuku, stávajících klempířských prvků i kamenných patníků. Opravy se dočká i fasáda budovy čp. 69 Na Nové s Městským informačním centrem, kterou provede firma K. Řehoře z Kladna.

Lešení jen do půlky května

Veškeré opravy chce město stihnout do poloviny května, tak aby následné období již centrum nehyzdilo lešení a další stavební zábory. Město v této souvislosti informovalo své občany o tom, že zábory pro lešení se proto v městské památkové zóně budou povolovat pouze do 17. 5. 2015 a následně od 14. 9. 2015. Cílem je, aby období léta a hlavních slavností bylo v centru bez lešení, překážek pro chodce apod. Město Beroun proto žádá majitele objektů v památkové zóně, kteří plánují na letošní rok stavební úpravy, aby je v ideálním případě dokončili již do poloviny května. V opačném případě jim bude moci být vydáno povolení pro zábor až od 14. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…