Beroun zvažuje pořízení speciálních košů

07.09.2014 7:28

Problém s neukázněnými pejskaři, kteří neuklízejí exkrementy po svých mazlíčcích, trápí dlouhodobě berounskou radnici i občany.

Beroun zvažuje pořízení speciálních košů
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Mnozí volají po umístění speciálních košů se sáčky.  Berounská radnice přitom před lety chovatelům psů plastové sáčky na exkrementy vydávala a systém se tehdy příliš neosvědčil. Někteří totiž využívali sáčky pro zcela jiné účely, než pro jaké byly určeny a  neukázněné pejskaře to k úklidu většinou stejně nepřimělo.

Nyní odbor životního prostředí tento problém opět řeší a hledá účinnější recept. V první fázi během letošního podzimu zmapuje odbor počet a rozmístění stávajících odpadkových košů po městě. Tam mohou zodpovědní pejskaři exkrementy odkládat již nyní.  Následně budou případné nedostatečně pokryté lokality zásobeny novými koši. Odbor zároveň posoudí, zda se v další fázi vyplatí pořídit klasické či speciální koše na psí exkrementy nebo případně jen pořídit speciální sáčky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…