Berounská nemocnice rozšířila ambulantní provoz

17.02.2011 11:33

Rozsáhlá restrukturalizace Nemocnice Beroun již tři roky intenzivně pokračuje a velká část je již hotova.

Berounská nemocnice rozšířila ambulantní provoz

Koncem minulého roku bylo přestěhováno do nově zrekonstruovaného samostatného pavilonu D oddělení fyziatrie a rehabilitačního lékařství, které kromě lůžkové části nabízí i rozšířené kapacity svého ambulantního úseku. Je to jistě dobrá zpráva pro všechny, kteří tuto péči potřebují, protože nejen na Berounsku je o rehabilitaci stále větší zájem, což s sebou často přináší i dlouhé objednací lhůty.

Berounská nemocnice poskytuje v moderním, věcně i technicky kvalitně vybaveném prostředí, komplexní rehabilitaci všem, kteří mají problémy s funkcí a bolestmi pohybového aparátu - svalů, kloubů a nervů, ať už po úrazech, ortopedických operacích či akutních onemocněních postihující pohybový systém. Zkušení rehabilitační lékaři, psycholog, fyzioterapeuti, ergoterapeut a maséři zajišťují všechny formy fyziatrie, fyzioterapie i reflexní terapie. Ať už jde o léčebnou tělesnou výchovu, manuální terapii, magnetoterapii, léčebný ultrazvuk, laser, elektroterapii, klasické a reflexní masáže, ale i trakce, parafinové a rašelinové zábaly, k dispozici jsou rotopedy, motodlahy a také vířivky na horní a dolní končetiny. Lékaři oddělení jsou schopni poskytnout i akupunkturu, kterou však zdravotní pojišťovny neplatí. Pacienti mají k dispozici také protetika, který jim v případě potřeby zajistí výběr nebo zhotovení vhodné pomůcky, jako jsou například ortopedické vložky, kloubní bandáže a ortézy, bederní pásy atd.

K ambulantní rehabilitaci jsou pacienti objednáváni bez i s doporučením na recepci oddělení v přízemí pavilonu D, tel. 311 745 255. V blízké budoucnosti by měly být ordinační hodiny v ambulantní rehabilitaci prodlouženy až do pozdních odpoledních hodin. Vedení Nemocnice Beroun pevně věří, že ambulantní část oddělení jistě brzo získá mezi pacienty stejné renomé jako je tomu u lůžkové části, kterou dnes využívají pacienti z celé republiky. O kvalitě péče zdejšího zdravotnického personálu, a v neposlední řadě i vynikajícího prostředí, svědčí řada pochvalných dopisů, které do nemocnice od pacientů přicházejí.

Vlasta Dolejšová, mluvčí Nemocnice Beroun

Další zprávy z Berouna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…