Bílina: V parčíku na Žižkově náměstí byly pokáceny dřeviny

18.02.2016 19:52

V rámci celkové revitalizace zeleně v parčíku na Žižkově náměstí, bylo pokáceno celkem 5 ks dřevin z toho 3ks smrku pichlavého, 1 ks javoru mleč a 1 ks sakury.

Bílina: V parčíku na Žižkově náměstí byly pokáceny dřeviny
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Oddělení životního prostředí požádalo o biologickou expertízu jejich provozní bezpečnosti. Ze závěru tohoto posudku vyplývá, že dřeviny nejsou z dlouhodobého hlediska v daném místě perspektivní. S ohledem na zvýšený pohyb osob v dané lokalitě bylo doporučeno předmětné dřeviny pokácet.

Na takto vzniklém a uvolněném místě bude realizována výsadba cca 12ks dřevin, doplněná o okrasné keře a trvalky. Výsadba dřevin bude provedena v březnu 2016 dle návrhu RNDr. Jany Boršiové, která na tuto výsadbu zpracovala projektovou dokumentaci. Na základě rozhodnutí MěÚ Bílina, odboru stavebního úřadu a životního prostředí, provedou novou výsadbu dřevin včetně následné rozvojové péče Severočeské doly a.s. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…