Bílina přivítá Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice

18.07.2016 15:20

Pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje a starosty města Bílina Oldřicha Bubeníčka proběhne od čtvrtka 21. do neděle 24. července na stadionu Kyselka v Bílině Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice.

Bílina přivítá Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Závodníci z České republiky, Chorvatska, Německa, Polska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska budou soutěžit v pěti soutěžních disciplínách: Muška na cíl skish, Muška do dálky jednoruč, Zátěž na přesnost arenberg, Zátěž na cíl skish a Zátěž do dálky jednoruč. Česká výprava, která je z více jak poloviny složena z nováčků, jež si vybojovali účast v nominačních závodech, bude startovat ve složení: Tomáš Spáčil (Mistr světa v pětiboji z roku 2013, 2014, 2015), Marek Matyáš, Jiří Vaněček, Lukáš Slezák, Václav Calta, Vojtěch Humpál, Kateřina Roblová (při svém prvním startu za reprezentaci na MSJ získala v loňském roce 3. místo v pětiboji a stala se i Mistryní světa v disciplíně č. 3 arenberg), Lucie Konderlová a Kateřina Patková.

„Rybolovná technika patří ve světovém měřítku k absolutní špičce v zisku medailí a titulů na mistrovství světa a Evropy. Do loňského roku získala naše juniorská reprezentace na těchto šampionátech 596 medailí, z toho 290 zlatých,“ říká Miloš Marek z Českého rybářského svazu, Severočeský územní svaz Ústí nad Labem s dodatkem, že jen málokterý sport se může takovou sbírkou pochlubit.

Za finančního přispění města Bíliny akci pořádá ICSF mezinárodní sportovní federace pro rybolovnou techniku, Český rybářský svaz, z. s., Klub rybolovné techniky Bílina a DDM Bílina. Kdo chce přijít fandit, hlavními soutěžními dny jsou pátek a sobota vždy od 9 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…