Bílovec investoval do inovace vozového parku policie, hasičů a technických služeb

20.09.2016 9:17

Zhruba 6 milionů korun investoval Bílovec do cisternové stříkačky pro jednotku sboru dobrovolných hasičů, vozu pro městskou policii a zimní nástavby samosběrného vozu. Technika, která přispěje ke snížení nákladů i k větší bezpečnosti občanů, bude představena v úterý 20. září v 10 hodin na Slezském náměstí.

Bílovec investoval do inovace vozového parku policie, hasičů a technických služeb
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

„Díky novým vozidlům město ušetří na nákladech na vozový park – na opravách, servisu i spotřebě pohonných hmot, u hasičů jde navíc o zvýšení bezpečnosti a efektivity zásahu,” říká starosta Bílovce Pavel Mrva a upřesňuje, že investici z rozpočtu města doplnila i dotace z Ministerstva vnitra ČR ve výši 1,5 milionu korun na rekonstrukci cisterny. „V následujících letech chceme v podobných krocích pokračovat. Naším cílem je maximální zefektivnění provozu vozového parku úřadu, proto je v plánu pořízení ekologických vozidel s elektrickým pohonem, snížení počtu automobilů a podobně.”

Na Slezském náměstí se v úterý 20. září představí zrekonstruovaná cisternová automobilová stříkačka TATRA 815 - CAS 30 v hodnotě 3,7 milionu, která přispěje ke zvýšení akceschopnosti jednotky sboru dobrovolných hasičů i ke snížení celkových nákladů na provoz. Kromě toho si zde budou moci dospělí zájemci i děti z místních škol a školek prohlédnout Volskwagen Caddy Combi 1.4 pro městskou policii v hodnotě 570 tisíc korun a také univerzální nosič nástaveb UNI-LOCK Mercedes Benz. Ten společnost SLUMBI využívá již od roku 2014. „Moderní univerzální nosič se zametací nástavbou přinesl vyšší efektivitu, finanční úspory i nesrovnatelně kvalitnější pracovní podmínky pro obsluhu. Není se co divit, vždyť jednoúčelový speciální zametací automobil, který jsme do té doby využívali, sloužil 24 let,” říká Miroslav Brímus, jednatel společnosti SLUMBI, a dodává, že v nadcházející zimní sezoně využije firma další novou výměnnou nástavbu univerzálního nosiče, a to sypač EPOKE a sněhovou radlici ABM TECHNOLOGY. „Tato zařízení letos nahradí dosud používaný nákladní speciální sklápěč značky ŠKODA 706, který sloužil neuvěřitelných 39 let,” zdůrazňuje Miroslav Brímus s tím, že náklady na zmíněné vybavení činily 1,8 milionu korun a byly plně hrazeny z rozpočtu města.

Modernizaci vozového parku vítá také vedoucí městské policie Pavel Kudela. „Námi původně využívaný Citröen Berlingo vyčerpal svoje technické možnosti pro veřejnou službu a po sedmi letech provozu byl převeden k užívání sociálními službami města,” upřesňuje.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …