Blansko: Co se o prázdninách naučí, bude se jim později hodit

02.08.2015 9:40

Členové blanenského rychlobruslařského oddílu se během prázdnin rozhodně nenudí. Rychlobruslí nejen na inlajnkách, ale už i na ledu, jezdí na kolech, plavou, skáčou, cvičí nebo běhají. V první dekádě srpna pak někteří z nich vyrazí s trenérkou už i na první zahraniční soustředění do Německa.

Blansko: Co se o prázdninách naučí, bude se jim později hodit
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Členové nového blanenského oddílu ASK SPEEDSKATING Moravský kras mají o pestré dny v týdnu, ba i několik pestrých tréninkových či závodních dávek během jediného dne, postaráno.

Tak kupříkladu na ledě (A to i díky tomu, že blanenský zimák už mrazí i hokejistům a domácí veřejnosti ostošest.) První dresy, dokonce i vzácné rychlobruslařské kombinézy na led, poslal do Blanska ze zásob „po Sáblíkové“ reprezentační trenér Petr Novák. To je jistě pro blanenskou rychlobruslařskou mládež velkou motivací.

pak na kole (Když je motivace, tak i kopec od Svitavy vzhůru k přehradě se dá vyšlapat jakoby nic. Trenérka, která přijíždí z Brna a dřív reprezentovala v cyklistice i rychlobruslení, říká, že je to pro nás skvělá posilovna.)

Na blanenské přehradě se dá střídavě plavat, běhat a skákat speciální cviky do okolních strání (do kopce proto, že to je vlastně také posilovna). Anebo si lze „zablbnout“ na opičí dráze, na prolézačkách.

A navečer, pokud všeho nemáme dost, si můžeme třeba odskočit i s nováčky na mezinárodní inlajnové závody do Brna (kde jsme ukořistili zkušenějším zásluhou Matěje bronz a Martiny a Martina dvě povzbudivá čtvrtá místa).

Zahálet nebudou ani ti, kteří neodjedou do Německa a zůstanou doma: nejenže budou zlepšovat bruslařskou abecedu na ledu pod střechou haly, ale trénovat další zdravé sporty budou hlavně v přírodě. S abecedou jízdy na kole jim pomůže, jakmile se vrátí ze svého světového šampionátu, mladý český reprezentant v cyklistice paralympionik z Černé Hory Ivo Koblasa. S výukou umění padat slíbili pomoct judisti. Odskočíme si na Vranovskou přehradu, za trenérem aerobikové mistryně světa, takže vlastně i pro užitečné gymnastické rady. A než léto uteče, stihnou naši pokročilejší i další trénink na Vysočině, po boku olympijské vítězky; není nad to, vidět z blízka, vyzkoušet si taky, zažít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…