Blansko: Policisté nezahálejí ani o prázdninách

23.07.2017 6:28

V letních měsících se policisté zaměřují především na dohled nad bezpečností silničního provozu v obcích, dodržování rychlosti a kontrolu cyklistů či motorkářů. V jejich hledáčku jsou však i restaurační zařízení.

Blansko: Policisté nezahálejí ani o prázdninách
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Policisté všech tří obvodních oddělení Územního odboru Blansko během prázdnin nezahálejí. Provádějí dohled nad bezpečností silničního provozu v obcích, kde se zaměřují na řidiče, zda v těchto letních měsících neřídí pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

Namátkově také kontrolují reflexní vesty a povinnou výbavu ve vozidlech. Sledují i kvalitu pneumatik a hloubku jejich dezénu.

V odpoledních a večerních hodinách se pak zaměřují na restaurační zařízení, kde provádějí kontroly, zda mladistvým osobám není naléván alkohol.

Policisté z dopravního inspektorátu monitorují dodržování rychlosti na silnicích Blanenska. Věnují se i motorkářům a u mladších řidičů kontrolují, zda vlastní řidičský průkaz a zda souhlasí rozsah jejich oprávnění s výkonem motocyklu. Dále se věnují i cyklistům, zda využívají přilehlých stezek pro cyklisty, kontrolují také povinnou výbavu jízdních kol.

Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu na trasu Lipůvka–Jedovnice v okrese Blansko, jezděte zde s maximální opatrností, jedná se o velmi frekventovanou silnici vzhledem k oblíbenosti lokality Moravského krasu, a to nejen pro samotné motorkáře.

Mnoho šťastných kilometrů s bezpečným návratem přejí policisté Územního odboru Blansko i samotný preventista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…