Blatná: Kraj podpořil vybavení polikliniky novým rentgenem

08.06.2017 8:33

Jihočeský kraj podpořil vybavení Polikliniky Blatná novým rentgenem částkou 2 miliony korun. Ročně tu vyšetří více než 4 000 pacientů.

Blatná: Kraj podpořil vybavení polikliniky novým rentgenem
Foto: jiznicechy.cz
Popisek: Blatná

Nový rentgen mohou využívat pacienti Polikliniky Blatná na Strakonicku. Jeho pořízení, včetně stavebních úprav prostor, ve kterých se nachází, si vyžádalo náklady přesahující dva miliony korun. Řekl to ve středu 7. června Tomáš Fiala, ředitel strakonické nemocnice, která na poliklinice provozuje čtyři odborné ambulance, laboratoře a právě i zmíněný rentgen.

„Konkrétně částkou dva miliony korun přispěl na pořízení nového rentgenu Jihočeský kraj, 100 tisíc věnovalo město Blatná a 40 tisíc šlo z vlastních zdrojů polikliniky,“ upřesnil Fiala.

Je technicky vyspělejší a šetrnější pro pacienty

Nový rentgen nahradil svého předchůdce, který byl již nevyhovující. „Od letošního dubna byl ve zkušebním provozu a ten potvrdil, že je vše v pořádku. Je samozřejmě technicky vyspělejší a šetrnější pro pacienty,“ dodal Fiala.

Finanční příspěvek na pořízení nového přístroje podle hejtmanky Ivany Stráské plně koresponduje s krajskou zdravotnickou politikou. „Kvalitní a dostupná lékařské péče pro všechny Jihočechy patří dlouhodobě mezi naše základní priority. Nový rentgen v Blatné je důkazem toho, že se nám to daří naplňovat,“ uvedla Stráská.

Nový rentgen si pochvaluje i praktická lékařka pro dospělé z Blatné Yvona Kotroušová. „Jsem z něj jednoznačně nadšená. Jedná se o další krok k tomu, aby se zdejší zdravotnictví rozvíjelo a pacienti z Blatenska měli stále lepší léčebnou péči,“ sdělila.

Jenom za loňský rok absolvovalo rentgenové vyšetření na Poliklinice Blatná 4 300 pacientů.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…