Bohumín: Do Beskyd za prevencí, právním povědomím a koňmi

26.06.2016 18:40

Na 170 dětí se letos vystřídalo díky programu bohumínských městských strážníků na víkendových pobytech věnovaných prevenci. Žáci druhého stupně vyrazili do Beskyd na chatu Slavíč, kde se seznamovali s právy i povinnostmi.

Bohumín: Do Beskyd za prevencí, právním povědomím a koňmi
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Preventivní program strážníci organizují mnoho let, zpravidla v dubnu a květnu. Víkendové pobyty jsou dvoudenní a město je dotuje. „Děti zábavnou formou seznamujeme s jejich právy a povinnostmi. Vysvětlujeme jim, proč musejí to či ono dodržovat, nač si mají dát pozor a protože k aktuálním tématům patří drogy ve městě, zaměřili jsme se letos intenzivněji i na tuhle oblast,“ vysvětluje strážník městské policie a instruktor programu Ivo Uherek.

Strážníci letos zorganizovali 4 turnusy, zejména pro žáky 6. a 7. tří bohumínských škol. Preventivní program „Právo na školách“ a osvětu doplňují interaktivními aktivitami. Policisté spolupracují se zdravotníky, kteří mládež učí zásadám poskytování první pomoci. Oblíbené jsou rovněž vyjížďky na koních do přírody.

„V rámci našich preventivních programů docházíme za dětmi do škol, projekt v Beskydech je ale výjimečný. Děti nejsou svázané konvencemi třídy, školou jako prostorem. V pro ně novém prostředí jim umíme nabídnout právní osvětu zábavnou formou a víkendový pobyt navíc tmelí kolektiv,“ uvedl strážník a instruktor Ondřej Semjan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…