Bohumín: Letos budou občané bez teplé vody pouze dva dny

18.08.2017 14:30

Odstávka horkovodů, které zásobují teplou vodou Orlovou a Bohumín, bude letos trvat pouhé dva dny, od soboty 26. do neděle 27. srpna. Společnost ČEZ Teplárenská za tu dobu zajistí potřebné opravy v Orlové a Elektrárna Dětmarovice montáž potrubí pro nový plynový kotel.

Bohumín: Letos budou občané bez teplé vody pouze dva dny
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Společnost ČEZ Teplárenská, která teplo do obou měst dodává z Elektrárny Dětmarovice, zajistí během odstávky výměnu korozí napadeného potrubí v Orlové. V Elektrárně Dětmarovice se v době odstávky chystá především připojení nového horkovodního plynového kotle, čištění nádrží a ostatní drobné opravy na vnitřním horkovodním potrubí.

Nový plynový kotel bude sloužit jako další záložní zdroj v případě výpadku hlavního výrobního zařízení a také při odstávce z důvodu neekonomické ceny elektřiny. Zajistí tak vyšší spolehlivost a efektivitu zdroje.

Energetici se dlouhodobě snaží o maximální zkrácení odstávek, aby odběratele ušetřili nepříjemností spojených s přerušením dodávek tepla. V Dětmarovicích se to daří, po loňské třídenní odstávce se letos termín zkrátil na dva dny. „Pravidelná kontrola je ale důležitá, opravy v době letních odstávek zvyšují spolehlivost dodávek během zimních měsíců,“ vysvětlil obchodní ředitel ČEZ Teplárenská Radim Sobotík.

V Bohumíně a Orlové zásobuje společnost ČEZ Teplárenská teplem a teplou vodou přes 14 000 bytů. Centrální dodávka tepla je výhodná nejen pro samotné odběratele, ale pro celý region často postihovaný inverzemi. Výroba tepla probíhá v Elektrárně Dětmarovice, která splňuje ty nejpřísnější ekologické normy.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…