Bohumín: Loňský rok byl pro krajské záchranáře intenzivním

17.01.2017 14:46

Zdravotničtí záchranáři vloni vyjížděli k pacientům ve více než sto sedmnácti tisíci případech a zasahovali u celkem 102 413 pacientů, což je o čtyři tisíce více, než v roce 2015 (a o deset tisíc více, než v roce 2011). Sanitní speciály tedy za den vyjížděly průměrně ve 322 případech a posádky při nich ošetřovaly 280 nemocných či zraněných.

Bohumín: Loňský rok byl pro krajské záchranáře intenzivním
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Operátorky a operátoři vloni vedli 382 512 hovorů, což je o dva a půl tisíce více oproti roku 2015. „Dominující část výjezdů našich posádek je z důvodu náhle vzniklého nebo prudce zhoršeného tělesného onemocnění a těchto pacientů ošetřili záchranáři na území Moravskoslezského kraje přes padesát sedm tisíc.

V 540 případech bylo nutno tyto nemocné resuscitovat, neboť u nich došlo k selhání základních životních funkcí,“ uvedl Lukáš Humpl, mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Záchranáři rovněž ošetřovali dvacet tisíc pacientů, kteří utrpěli nějaký úraz či nehodu. Většina jich byla spíše lehkých či středně těžkých a bezprostředně neohrožovaly život postiženého. K pacientům v Moravskoslezském kraji vloni vyjíždělo přes 60 záchranářských posádek.. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…