Bohumín: Nad Maryškou drží ochranu Madonka soutoku Olzy a Odry

16.05.2016 6:30

Madonka soutoku Olzy (Olše) a Odry je novou dominantou bohumínského Salonu Maryška. Výstavní prostory spolku Maryška zdobí zhruba čtyřicet centimetrů vysoká soška z dílny výtvarnice Kamily Tjokordové. K vzniku madonky ji inspirovalo logo Maryšky obsahující symboliku soutoku Odry s Olší.

Bohumín: Nad Maryškou drží ochranu Madonka soutoku Olzy a Odry
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Madonka vévodí misce s vodou, která s pomocí malého čerpadla vytryskává a dotýká se zavěšeného křišťálu. Ten se díky tomu rozkmitá a vytváří odlesky. Madonka má na hlavě korunku, krystal Swarovski, a malé krystalky s pozitivní energií jsou také kolem madonky,“ popsala Kamila Smigová ze spolku Maryška.

Madonka soutoku Olzy a Odry podle autorky Kamily Tjokordové spojuje, stejně jako soutok řek, mnoho tvůrčích lidí a proudů spojených se spolkem Maryška. Pro Kamilu Tjokordovou je „Madonka soutoku Olzy a Odry“ prvním počinem plánovaného většího výtvarného projektu.

„Mám představu, že vytvořím celou sérii podobných figur, něco jako madonky moravsko-českých řek a studánek, a časem možná i slovenských. Madonky budou ztělesňovat jednotlivé řeky, říčky, prameny, a budou vyprávět jejich příběhy, zpívat jejich písně,“ svěřila se Kamila Tjokordová. Výtvarnice v minulých letech spolupracovala se spolkem Maryška jako vedoucí dětské tvůrčí dílničky na několika ročnících multižánrového festivalu Léto-kruhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…