Bohumín: V Maryšce tvoří s tradičními technikami netradičně

10.10.2015 15:53

Potisk textilu, triček a tašek si vlastnoručně vyzkoušeli účastníci nového kurzu, který začal fungovat v Salonu Maryška v Novém Bohumíně. Lidé se zájmem o ruční práce se díky němu naučí tradiční techniky netradičně. Další výtvarné odpoledne, tentokrát zaměřené na drhání a uzlování, proběhne v úterý 13. října.

Bohumín: V Maryšce tvoří s tradičními technikami netradičně
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Zájemci se díky kurzu naučí vyrábět originální doplňky, šperky a dárky s využitím pestré palety textilních technik. Cyklus připravuje pro volnočasový Klub U létající ryby výtvarnice Eliška Žilová Václavíková a FibreArt.

„Když za mnou Eliška s nápadem na kurz textilní tvorby přišla, řekla jsem okamžitě ano, ten nápad se mi velmi zamlouval. A jak se ukázalo hned při první lekci, takových nadšenců jako já je v Bohumíně více, sešlo se nás skoro deset, věkové rozpětí od 15 do 50 let,“ říká Kamila Smigová, předsedkyně občanského sdružení Maryška.

Tradiční práce s textilním materiálem

„Dnes už textil vyrábí stroje, vytratila se poezie tvoření, zůstala hromadná výroba a spotřeba. V naší tvůrčí dílně se vrátíme k tradiční práci s textilním materiálem, k objevování jednotlivých technik a k experimentování s nimi. Vyzkoušíme si tkaní, drhání, pletení, plstění, textilní potisk a další možnosti jak s textilem pracovat, vlastnoručně tvořit a otisknout do svých výrobků něco ze sebe,“ říká lektorka kurzu Eliška Žilová Václavíková.

Tvůrčí dílny v Salonu Maryška na náměstí T. G. Masaryka v Novém Bohumíně probíhají vždy jednou za 14 dní, pokaždé v úterý od 15:30 do 18:30 hodin. Cyklus skončí zkraje února příštího roku. Maximální počet účastníků je 10 osob, dílny jsou vhodné pro dospělé a děti od 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…