Bohumín: Výrobce izolací investoval 60 milionů do snížení emisí

16.05.2016 17:19

Bohumínský závod Rockwool, výrobce tepelně izolačních a protipožárních izolací z kamenné vlny, investoval 60 milionů Kč do snížení emisí oxidů síry a plynných složek spalin. Nové technologie a zařízení přispěly k poklesu hodnot emisí u některých složek spalin až o 50 %. Investice přispěla i ke snížení energetické náročnosti výrobního procesu.

Bohumín: Výrobce izolací investoval 60 milionů do snížení emisí
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Nové technologie přinesly v praxi snížení hodnot emisí u některých složek spalin až o 50 %. U emisí síry jsme se v minulosti pohybovali hluboko pod původním emisním limitem. Nová technologie nám umožnila ještě další 25procentní snížení a dosažení nové hodnoty emisního limitu,“ přiblížil konkrétní dopady 60milionové investice Andrzej Macura, manažer společnosti.

Aktuální investice umožnila modernizovat výrobní závod, a zlepšit tak dopady výroby na životní prostředí. Zároveň se firma přizpůsobila podmínkám, které stanovují některé nové předpisy Evropské unie pro výrobní podniky, zejména v oblasti vypouštěných emisí do ovzduší. Již předcházející rozsáhlá miliardová investice v letech 2013 až 2015 zahrnovala vybudování nových skladovacích ploch, revitalizaci areálu a modernizaci výroby včetně instalace filtrů na zachycování prachových částic. „Odfiltrovaný vzduch se vrací zpět do výrobní haly a šetří náklady na vytápění. Jiné zařízení zpracovává prach z těchto filtrů, který se následně využívá při výrobním procesu. Tím se snižuje množství vyprodukovaného odpadu,“ uvedl Macura. Český výrobce zaměstnává v Bohumíně 245 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…