Bohumín: Z kasiček koledníků se opět vysypalo téměř 150 tisíc

23.01.2017 7:27

O dva tisíce korun více než loni se podařilo vybrat koledníkům Tříkrálové sbírky v Bohumíně. Do kasiček označených červeným logem Charity letos vhodili 147 200 korun. V přepočtu to představuje téměř sedm korun na každého Bohumíňáka včetně dětí.

Bohumín: Z kasiček koledníků se opět vysypalo téměř 150 tisíc
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Na tříkrálové koledníky mohli lidé narazit už posedmnácté, v ulicích se pohybovali od začátku do poloviny ledna. Těm, kteří chodili po Bohumíně, se dařilo. Obyvatelé města k nim byli tradičně štědří. V posledních letech se finální částka, kterou dobrovolníci vyberou, příliš neliší a blíží se 150 tisícům.

„Letos se vybralo o 2 114 korun více než loni. Svědčí to o tom, že si Tříkrálová sbírka našla stálé podporovatele, kteří každoročně věnují do kasičky obdobnou částku. Dříve platilo, že si lidé pomáhali hlavně jednorázově - při povodních nebo jiných katastrofách. Dnes je trend takový, že lidé přispívají na dobročinné účely pravidelně a podporují především projekty ze sociální či zdravotní oblasti,“ uvedl místostarosta Igor Bruzl.

Pětašedesát procent vybraných peněz využije Charita přímo v Bohumíně nebo jejím okolí, menší část výnosu půjde na charitní projekty na diecézní úrovni. Desetinu výnosu použije organizátor sbírky na podporu svých projektů v zahraničí. V Bohumíně vybrané peníze poputují pro zdejší Charitní dům pokojného stáří sv. Františka a noclehárnu pro osoby bez přístřeší v Pudlově, které spravuje bohumínská charita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…