Bohumín: „Zmijův dvůr“ dostane nová parkovací místa

26.07.2016 17:17

Vnitroblok mezi ulicemi Štefánikova a Čs. armády v centru Bohumína, známý mezi starousedlíky jako „Zmijův dvůr“, prochází další proměnou.

Bohumín: „Zmijův dvůr“ dostane nová parkovací místa
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Před dvěma lety město zmodernizovalo zdejší hřiště a nainstalovalo nový dětský koutek, teď přišlo na řadu parkování. Náklady na jeho úpravu přijdou radnici na 1,5 milionu korun.

„Jedná se o další případ postupné regenerace dvora. Po hřišti, dětském koutku a zateplení domů došlo také k estetické úpravě okolí a parkování. V následujících letech hodláme proměnit další vnitrobloky. Proto už je teď v předstihu projekčně připravujeme,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Nová parkovací stání vzniknou ze zatravňovacích panelů a vyrostou v místech těch původních a navíc dojde k jejich rozšíření. Dohromady jich v lokalitě bude 34, z toho tři pro tělesně postižené. Lokalita se dočká oficiálního stanoviště pro kontejnery a silnice ve vnitrobloku nového asfaltu. Parkoviště i kontejnerová stání doplní na podzim i výsadba několika desítek keřů. Zvýší se i počet sloupů veřejného osvětlení. Hotovo by vše mělo být do konce září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …