Boskovice na Regiontouru 2015

25.01.2015 21:08

Ve dnech 15. – 18. 1. 2015 proběhl na brněnském výstavišti 24. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR, jehož účastníkem je i město Boskovice.

Boskovice na Regiontouru 2015
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Ve dnech 15. – 18. 1. 2015 proběhl na brněnském výstavišti v pavilonu P již 24. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR, jehož účastníkem je každoročně i město Boskovice.

Základem nabídky veletrhu REGIONTOUR zůstala turistická lákadla v českých a moravských regionech – památky, kulturní akce a festivaly, ski areály, lázně aj. V centru pozornosti zůstalo téma aktivní dovolená, především pak cykloturistika. Návrat k tradicím a jejich rostoucí význam v cestovním ruchu zvýraznila folklorní vystoupení a řemeslný jarmark.

Souběžně s touto akcí se uskutečnil i veletrh GO, který se zaměřuje především na výjezdovou turistiku. Vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály.

Na regionální gastronomii se již potřetí zaměřil gastronomický festival RegFoodFest nabízející krajové speciality, ale také ochutnávky a prodej oceněných regionálních potravin.

Mezinárodní veletrh turistických možností v regionech REGIONTOUR je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu a incomingu v České republice a město Boskovice je jeho pravidelným účastníkem. Od roku 2012 se prezentuje v rámci společného výstavního stánku Jihomoravského kraje za destinaci Moravský kras a okolí.

Slavnostního zahájení veletrhu se zúčastnili i oba místostarostové města Boskovic Ing. Jaromíra Vítková a Petr Malach, DiS.

Městské informační středisko Boskovice a Informační centrum Boskovicko prezentovalo kromě Boskovic i jednotlivé mikroregiony, zájem byl o jejich nové kapesní kalendáře na rok 2015 (letos na téma židovská čtvrť v Boskovicích) a další tištěné materiály. Pracovnice Informačního centra se také zaměřily na propagaci kulturních akcí a akcí v cestovním ruchu Boskovic i mikroregionů. Stěžejními akcemi v Boskovicích budou letos opět Boskovické běhy, Concentus Moraviae, Festival Boskovice 2015, Festival Ibérica, Husí slavnosti a Vánoční jarmark.

Tištěné materiály, které uzavíraly dlouhodobé projekty, na veletrhu představila Místní akční skupina Boskovicko PLUS. Z projektu spolupráce představili knihu Hřbitovy – naše kamenná historie a z dalšího projektu knihu Löw-Beerovy vily.

Podobným způsobem jako v Brně se město Boskovice bude v průběhu ledna a února 2015 prezentovat také na veletrzích cestovního ruchu Slovakiatour v Bratislavě a Holidayworld v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: boskovice.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…