Brněnská přehrada získá nové vybavení: WC, sprchy a hřiště

24.07.2014 7:29

Po vyčištění brněnské přehrady připravuje město Brno další zvelebení rekreačního prostoru kolem přehradní nádrže.

Brněnská přehrada získá nové vybavení: WC, sprchy a hřiště
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Ve čtyřech lokalitách – na Sokolském koupališti, na Rakovci, Kozí horce a v Rokli – přibudou nové sportovní a herní prvky, na Sokolském koupališti a v Rakovecké zátoce navíc vzniknou nové sprchy, převlékárny a WC. Součástí projektu v ceně 15 mil. korun jsou i sadové úpravy všech jmenovaných lokalit. Stavební práce začnou až po skončení letní sezóny.

„Předpokládám, že v září a říjnu budou zahájeny práce ve čtyřech lokalitách brněnské přehrady tak, aby už příští sezóna přinesla návštěvníkům tohoto rekreačního místa větší komfort,“ řekl první náměstek primátora Robert Kotzian.

Na Sokolském koupališti naváže nový objekt převlékáren a venkovních sprch na budovu veřejného WC. Ohřev vody pro sprchy zajistí sluneční kolektory. Na místě přibudou dětské herní prvky, hřiště pro pétanque, lavičky a odpadkové koše.

Na Rakovci se bude stavět nový objekt s WC včetně toalety pro vozíčkáře a převlékárny, místo doplní čtyři venkovní sprchy. K dosavadním hřištím přibudou dvě nová: jedno s umělým povrchem, druhé pískové, obě o rozměrech cca 14 x 23 m s oplocením o výšce čtyř metrů. Sportovci ocení i novou sestavu venkovních posilovacích strojů a sestavu nízkých lanových překážek s maximální výškou 1,5 m, děti využijí dvě zapuštěné trampolíny o rozměrech 1,25 x 1,75 m. Další příležitost ke sportu poskytnou nové hrací stoĺy na ping-pong v blízkosti okružní cesty a hřiště na pétanque v dolní části pláže. Vybavení Rakovecké zátoky doplní nový mobiliář – lavičky, odpadkové koše, informační tabule.

Na plážích Kozí horky se počítá s osazením dřevěné převlékárny „šnek“, s repasí stávajících herních prvků i doplněním nových. K novinkám zde bude patřit dětská lanovka, houpačka „hnízdo“ a dřevěná pružinová lavice. I v tomto místě vzniknou dvě oplocená hřiště na volejbal, nohejbal, plážový volejbal a další míčové sporty, přibudou stoly pro ping-pong a plocha pro pétanque ve spodní části pláže.

Návštěvníci pláží v Rokli si v příští sezóně zahrají na nových ping-pongových stolech, vyzkouší pétanque na zvláštním hřišti nebo využijí sestavu pěti nízkých lanových překážek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…