Brno: Analýza činnosti nemocnic pomůže s plánováním jejich rozvoje

14.10.2017 21:10

Město Brno zřizuje na svém území dvě nemocnice, Úrazovou nemocnici Brno a Nemocnici Milosrdných bratří. K lepšímu rozhodování města o dalším směřování těchto lékařských institucí má přispět analýza jejich činnosti. Součástí této analýzy budou i návrhy na jejich další rozvoj a spolupráci.

Brno: Analýza činnosti nemocnic pomůže s plánováním jejich rozvoje
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Rada města Brna na svém dnešním zasedání vybrala pro tuto veřejnou zakázku malého rozsahu nabídku společnosti DERS Medical, s. r. o. Ta zvítězila s nabídkovou cenou 380 tisíc korun s DPH a termínem 30 dní k dodání analýzy.

„Město Brno si chce zmapovat situaci v obou nemocnicích, které zřizuje. Díky celkové analýze získáme cenná data, která nám ukáží, co by nemocnice potřebovaly, co by bylo dobré změnit nebo jak by mohla vypadat jejich budoucí spolupráce. Našim cílem je nastavit maximálně efektivní fungování obou městských nemocnic,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Analýza bude obsahovat dvě části – analytickou a návrhovou. V analytické části bude stručně popsána činnost a organizační schéma obou městských nemocnic a jejich ekonomická charakteristika. Ta bude obsahovat i předpověď hospodaření na 3 roky. Dále bude vyhodnocena efektivita poskytovaných služeb a analyzována personální oblast, přístrojové vybavení, postavení nemocnic v rámci zdravotnické sítě, vhodnost užívaných prostor nebo současná spolupráce nemocnic. 

V druhé části analýzy bude navržena optimalizace činnosti obou nemocnic, jejich další možná spolupráce v oblasti medicínské i ekonomické a hrubý finanční odhad nutných investic do výstavby nebo nákupu přístrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…