Brno: Aréna má již led a hotové tribuny

28.12.2015 13:15

Hokejová aréna za Lužánkami má vedle tribun pro 21 500 diváků už i led. Probíhají zde závěrečné přípravy na Hokejové hry Brno 2016, na kterých hokejová Kometa sehraje pod širým nebem dva extraligové zápasy, a to třetího ledna s Plzní a osmého se Spartou.

Brno: Aréna má již led a hotové tribuny
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Dělají se poslední úpravy kolem ledové plochy. Jsou postavené kompletní mantinely a je dokončeno nouzové osvětlení,“ zdůraznil v úterý během kontrolního dne člen organizačního výboru Hokejových her Pavel Bartošek.

Nouzové osvětlení bude stačit k běžnému bruslení pro veřejnost. Pro přímý televizní přenos Komety se Spartou 8. ledna ale už ne. Speciální světla odborníci montovali 26. prosince. Dnes by si již na otevřené ledové ploše mohli zájemci zabruslit.

Kromě extraligových zápasů totiž aréna v závěru letošního a v první dekádě příštího roku nabídne další možnosti. Vedle veřejného bruslení také druholigový zápas Techniky Brno s Hodonínem, utkání univerzitních týmů Brna a Prahy nebo střetnutí mládežnického hokeje. Informace o provozu arény jsou na www.jdemedomu.cz .

Hokej a bruslení se tak na několik dní vrací za Lužánky, kde v minulosti stával zimní stadion. To však přinese i jedno úskalí. Obyvatelé z okolních domů budou mít podstatně menší možnost zaparkovat na tamních odstavných plochách svá vozidla.

Mobilní kluziště za Lužánkami přeruší provoz

V době Hokejových her a jejich příprav nebude mobilní kluziště za Lužánkami veřejnosti k dispozici.

„V termínu od 28. prosince 2015 do 13. ledna 2016 nabídneme bruslení pro veřejnost na jiných ledových plochách,“ řekla Michaela Radimská, mluvčí Starez-sportu. „Bruslaři budou mít možnost navštívit led, na kterém trénují hokejoví profesionálové. Kromě ledové plochy vybudované speciálně pro Hokejové hry mohou Brňané vyzkoušet kluziště v DRFG Aréně nebo v Hokejové hale dětí a mládeže na ulici Střední,“ informovala Michaela Radimská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.