Brno: Byty pro mladé páry i rodiče samoživitele

17.01.2024 16:14 | Tisková zpráva

Deset startovacích bytů pro mladé páry nebo rodiny a jeden speciálně pro rodinu, kde jeden rodič chybí, nabízí aktuálně město v otevřeném výběrovém řízení. Hlásit se do něj lidé mohou do 10. února, u bytů pro samoživitele je uzávěrka o tři dny dříve.

Brno: Byty pro mladé páry i rodiče samoživitele
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Nabídka startovacích bytů je velkorysá nejen co do počtu, uvolnilo se jich hned deset, ale i co do dispozice. Jde převážně o dvoupokojové, ve dvou případech dokonce třípokojové byty, ale taky třeba o 1+1 o velkorysé rozloze téměř 50 m2. Z lokalit je k dispozici jak dobře dopravně dostupná Mostecká nebo Vojtova, tak rodinami vyhledávané bydlení v Stamicově v Kohoutovicích. Celý přehled včetně všech podmínek najdete ZDE.

Anketa

Máme se připravovat na válku?

9%
89%
hlasovalo: 14419 lidí

Jeden volný dvoupokojový byt pro samoživitele/samoživitelky je v kompletně zrekonstruovaném bytovém domě v Plynárenské. Podmínky pro jeho získání hledejte ZDE. Bytů pro samoživitele/samoživitelky je prozatím 14. Jde o vcelku mladou bytovou kategorii, zavedenou teprve před třemi lety. Zastupitelé ji schválili jako „první bytovou pomoc“ pro domácnosti, kde žije pouze jeden rodič s nezaopatřenými potomky. Cenově dostupné bydlení od města lze získat na tři roky.

Startovacích bytů má Brno 171. Žádat o ně mohou páry (sezdané, registrované i „na hromádce“), v nichž ani jeden nepřekročil věk 40 let. Nájemní smlouva se uzavírá na tři roky, po které je sníženo nájemné. Konkrétně v nyní nabízených bytech se pohybuje od 85 do 111 Kč za metr čtvereční za měsíc.

Dostupnějším bydlením chce město pomoci mladým lidem se začátkem společného života. Pokud se bydlení oběma stranám osvědčí, po třech letech změní startovací byt status na běžný obecní a nájemníci v něm zůstávají na neurčito.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…