Brno: Do saunování investuje město dva miliony

10.05.2018 7:34 | Zprávy

Dvě nové investiční akce spjaté se saunováním dnes schválili brněnští radní. V rozpočtu pro ně vyčlenili celkem 2 miliony korun. Rozpočtové opatření musí ještě schválit zastupitelé.

Brno: Do saunování investuje město dva miliony
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Dvě nové investiční akce spjaté se saunováním dnes schválili brněnští radní. V rozpočtu pro ně vyčlenili celkem 2 miliony korun. Rozpočtové opatření musí ještě schválit zastupitelé.

„Plánujeme vybudovat parní saunu v Krytém plaveckém bazénu Ponávka a rekonstruovat systém vytápění sauny v Lázeňském a relaxačním centru Rašínova,“ upřesnil náměstek primátora Petr Hladík.

Obě investice budou provedeny již letos. Do výstavby nové sauny město vloží 1,5 milionu korun, rekonstrukce na Rašínově vyjde na 500 tisíc korun.

Krytý plavecký bazén Ponávka spravuje městská společnost STAREZ-SPORT, a. s. V současnosti je tu k dispozici 25m plavecký bazén, který využívají školy i veřejnost. Historie tohoto místa sahá až do 19. století, kdy tu byly zbudovány Charlottiny lázně.

V historii lázeňství pokračuje městská společnost STAREZ-SPORT i na Rašínově. V budově bývalých Ústředních lázní, postavené kolem roku 1890, je dnes bazén, posilovna i wellness s parní lázní, horkovzdušnou či elektrickou saunou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

16:31 Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

Město kupuje nová nízkoemisní vozidla pro Pečovatelskou službu Ústí nad Labem. Nová auta pomohou nap…