Brno: Hromadná doprava bude od prosince jezdit častěji a s většími vozy

02.10.2017 16:02

Radní se v úterý na svém zasedání seznámili s plánem organizace hromadné dopravy na rok 2018. Navrhované úpravy by měly vejít v platnost 10. prosince letošního roku.

Brno: Hromadná doprava bude od prosince jezdit častěji a s většími vozy
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Dopravní plán pro rok 2018 zohledňuje mimo jiné připomínky městských částí, které byly z hlediska dopravního, provozního a technologického realizovatelné,“ uvedl náměstek primátora Matěj Hollan.

V rámci tramvajové dopravy se počítá s navýšením kapacity linky 1 v pracovních dnech a linky 9 v nepracovních dnech nebo s prodloužením spojů linky 3 z Vozovny Komín na Rakoveckou v ranních a večerních hodinách. Posílení čeká také trolejbusové spoje číslo 31 nebo expresní autobus E56, který propojuje bohunickou nemocnici, vlakové nádraží v Králově Poli a Technologický park.

Dále se připravuje otevření zcela nové minibusové linky na trase Bystrc – Žebětín – Troubsko – Univerzitní kampus. Ta by měla vyplnit dosud chybějící přepravní relaci v jihozápadní části Brna a umožnit cestujícím v Troubsku a na Veselce pohodlněji přestupovat na regionální autobusy ve směru Velká Bíteš a Rosice.

Změny se dotknou také noční dopravy. U všech nočních linek je plánováno zrušení nácestných konečných zastávek. Nově tedy nebudou mít žádné noční autobusy zkrácenou trasu, ale ve všech časech pojedou až na konečnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…