Brno: Jehnice a Mokrou Horu spojí nová stezka

22.02.2017 19:46

Z Jehnic do Mokré Hory povede stezka pro pěší a cyklisty, konkrétně podél stávající vozovky od Blanenské ulice po Tumaňanovu. Investiční záměr na její výstavbu dnes schválili brněnští radní.

Brno: Jehnice a Mokrou Horu spojí nová stezka
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Díky nové stezce bude cesta mezi oběma městskými částmi bezpečnější hlavně pro děti, které docházejí z Mokré Hory do jehnické základní školy,“ uvedl k chystané výstavbě stezky náměstek primátora pro dopravu Matěj Hollan.

Počet obyvatel v Jehnicích a v Mokré Hoře se v posledních letech postupně zvyšoval a s tím vzrostla i automobilová doprava na silnici mezi těmito městskými částmi.

„Provoz je zde poměrně značný a z pohledu řidiče je to nepřehledný úsek. Bude to přínos k bezpečnější dopravě, pokud se chodci budou pohybovat mimo vozovku,“ zdůraznil tajemník Úřadu městské části Brno-Jehnice Michal Jedlička.

„Silnici dost využívají obyvatelé z Jehnic, Ořešína a Vranova, kteří jezdí na kole. A samozřejmě také i další cyklisti, kteří sem jedou na výlet,“ dodala Jana Otevřelová, tajemnice Úřadu městské části Řečkovice a Mokrá Hora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…