Brno: Město finančně podpoří oživení nábřeží brněnských řek

24.03.2017 21:02

Statutární město Brno vyhlásilo nový dotační program, jehož cílem je podpora projektů oživujících nábřeží brněnských řek a zvyšujících jejich společenské využití. Podpořeny budou projekty, které usilují o návrat společenského života zpět k řekám a také cíleně zdůrazňují jejich přírodní a ekologickou hodnotu, čímž využijí potenciál tohoto jedinečného ekosystému.

Brno: Město finančně podpoří oživení nábřeží brněnských řek
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Cílem dotačního programu je podpořit aktivní občanské spolky, které se snaží oživovat nábřeží brněnských řek ať už pořádáním kulturních společenských či osvětových akcí nebo zlepšováním podmínek pro rekreaci a odpočinek obyvatel města,“ komentoval program náměstek primátora Martin Ander.

Důvodem poskytování dotace je snaha města motivovat své občany k zájmu o své blízké okolí, kupříkladu prostřednictvím místních komunit, které se mohou stát významnou iniciativou v rámci vytváření kvalitního místa pro život. Projekty by měly v rámci přípravy či samotné realizace zapojovat širší veřejnost tak, aby byl podpořen místní společenský život.

Podmínky žádostí o poskytnutí dotace pro rok 2017 jsou zveřejněny na www.brno.cz/ozp  v sekci Dokumenty a mohou být podávány od 18. dubna do 5. května 2017 na Odbor životního prostředí Magistrátu města Brna. Na projekty, které se musejí realizovat od června do konce letošního roku, město vyčlenilo v letošním roce 1,5 milionu Kč. Maximální výše jedné dotace je 0,5 milionu Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…