Brno: Město upravuje spádové obvody mateřských a základních škol

09.12.2017 12:39

Rada města Brna na zasedání doporučila Zastupitelstvu města Brna schválit aktualizace obecně závazných vyhlášek, kterými se stanovují spádové obvody mateřských a základních škol ve městě.

Brno: Město upravuje spádové obvody mateřských a základních škol
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Ve vyhlášce o spádovosti základních škol došlo k zapracování návrhů městských částí Brno-střed a Brno-Bystrc. Na základě výsledků ze systémů elektronického zápisu do základních a mateřských škol bylo provedeno několik legislativně-technických doplnění a oprav. Například byly do spádových obvodů zahrnuty stavby pro rodinou rekreaci v některých městských částech.

„Po schválení vyhlášek o spádovosti brněnských škol jsme pečlivě naslouchali námětům městských částí a rodičů a upravili jsme spádovost mateřských škol tak, aby vyhovovala praktickým potřebám rodin,“ uvedl první náměstek primátora Petr Hladík.

Aktualizovaná vyhláška o spádovosti mateřských škol upravuje rozdělení některých ulic do spádových obvodů v některých městských částech, doplňuje adresní místa doposud do vyhlášky nezahrnutých adresních míst a odstraňuje duplicity v jejich přiřazení.

Předpokládá se, že by vyhláška měla nabýt účinnosti v druhé polovině měsíce února.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…