Brno: Náměstek Hollan seznámil zástupce Brno autem s projektem rezidenčního parkování

29.08.2016 21:01

Náměstek primátora Matěj Hollan se sešel se zástupci občanského sdružení Brno autem. Tématem schůzky bylo zavádění rezidenčního parkování ve městě.

Brno: Náměstek Hollan seznámil zástupce Brno autem s projektem rezidenčního parkování
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Jako občanský aktivista z povolání vítám každého zástupce veřejnosti, který nabízí svůj čas a iniciativu k řešení problémů, které Brno dlouhá léta trápí. Se zástupci sdružení Brno autem jsme se dohodli, že se budeme setkávat pravidelně, abychom si vyslechli jejich připomínky a mohli systém nastavit co nejlépe vůči občanům,“ uvedl náměstek Hollan.

Schůzka se týkala zavedení rezidenčního parkování, které Brno chystá už od roku 2013 a jehož zavedení je plánováno během první poloviny roku 2017.

„Brněnský projekt vychází primárně z úspěšných zahraničních zkušeností a nemá nic společného s nepodařeným pražským pokusem o modré zóny. Tak, jak je nastaven, nezaručí každému rezidentovi, že zaparkuje přímo před svým domem. To ostatně v Brně není většinou ani možné. Velmi se mu však zvyšuje šance, že v blízkém okolí místo nalezne, stejně tak i jeho návštěvy nebo třeba instalatéři,“ nastínil plánované změny náměstek Hollan.

První informace o rezidenčním parkování zveřejní město Brno na plánovaném webu, který spustí začátkem září. Následovat bude i informační kampaň, která zamezí zbytečným zmatkům a komplikacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…