Brno: Nové vodoměry umožní dálkový odečet spotřeby vody

11.12.2017 10:46

Město Brno začne postupně zavádět vodoměry, které umožní dálkový odečet spotřeby vody. Rozhodli tak brněnští radní, kteří tímto úkolem pověřili společnost Brněnské vodárny a kanalizace. Tato společnost pro město zajišťuje jak provoz vodovodu, tak nákup a obměnu vodoměrů.

Brno: Nové vodoměry umožní dálkový odečet spotřeby vody
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Od roku 2018 bude díky tomuto rozhodnutí docházet k postupnému nákupu vysílačů k osazení na vodoměry, případně v budoucnu nákupem vodoměrů s integrovanými vysílači v rozsahu dle odborných doporučení vodáren. Každoročně se obměňují vodoměry průměrně za 2 miliony korun.

„Přesuneme se tak ke smart způsobu řešení této záležitosti. V příštím roce vyhodnotíme, jak přínosná tato služba pro zákazníky je – a myslíme si, že to dobrá služba bude. Na základě toho bychom následně vypracovali harmonogram, kdy jsme schopni tuto službu rozšířit pro všechny zákazníky,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast investic Richard Mrázek.

Realizace dálkového odečtu vodoměrů umožní lepší monitoring spotřeby vody ze strany Brněnských vodáren a kanalizací jako provozovatele vodovodu a zvýší komfort odběratelů vody.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…