Brno: Onemocnění náměstka primátora žloutenkou nevyžaduje žádná omezení chodu úřadu

18.10.2016 14:23

Vedení města Brna se zabývalo situací, která nastala poté, co byla dnes náměstkovi primátora Martinu Anderovi diagnostikována hepatitida tipu A.

Brno: Onemocnění náměstka primátora žloutenkou nevyžaduje žádná omezení chodu úřadu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Po konzultacích s krajskou hygienickou stanicí a po krátké epidemiologické prohlídce magistrátu mohu konstatovat, že není potřeba přijímat žádná další speciální opatření. Dostačující jsou opatření zavedená už se samotným výskytem žloutenky ve městě Brně. Chod úřadu tedy nebude nijak dotčen,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

V rámci prevence byly už v minulosti na pracovištích Magistrátu města Brna instalovány desinfekční prostředky dostupné návštěvníkům i zaměstnancům úřadu. Jsou zde také rozmístěny informační letáky s údaji o onemocnění i s doporučením, jaká další preventivní opatření je vhodné dodržovat.

„Jedná se o sporadický případ onemocnění. Moje přítomnost zde je stejná jako na každém jiném pracovišti, kde se takové onemocnění vyskytne a zaměstnavatel musí situaci řešit. Chodu úřadu se potřebná opatření nedotknou,“ uvedla Radka Boháčová, vedoucí epidemiologického oddělení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje.

Fungovat beze změny bude i Rada města Brna, jejímž je náměstek Martin Ander členem. „Rada města Brna má 11 členů, musí se nás sejít alespoň 6, abychom byli usnášeníschopní,“ upřesnil primátor Petr Vokřál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…