Brno: Po prázdninách skončí opravy a dopravce upraví jízdní řády

27.08.2016 12:32

Začátek školního roku s sebou tradičně přináší i změny v jízdních řádech Dopravního podniku města Brna. Mají dva hlavní důvody. Skončí opravy některých ulic. Dopravce také připravil úpravy jízdních řádů, aby více vyhovovaly poptávce veřejnosti.

Brno: Po prázdninách skončí opravy a dopravce upraví jízdní řády
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Od 1. září budou tramvaje opět jezdit v Bystrci až na Ečerovu a ulicemi Cejl i Husovou, kde skončí rozsáhlé opravy kolejí i vozovky. Bude obnoven také provoz autobusů po Reissigově ulici.

Podrobnější informace najdete v tiskové zprávě .

Po prázdninách dojde k drobným změnám v jízdních řádech u většiny linek. Změní se jízdní doby a zvýší se počty spojů s nízkopodlažními vozidly.

Jízdní řády pro všechny linky naleznou cestující na internetových stránkách www.dpmb.cz .

Od pondělí 19. září, tedy po zahájení akademického roku na vysokých školách,  budou ještě posíleny linky 12, 60 a 61 ve špičkách pracovních dnů.

Od 1. září zahájí pravidelný provoz nová expresní linka E75.

„Tato linka přinese výrazné zrychlení dopravy mezi průmyslovou zónou Černovická terasa a přestupními uzly Stará osada a Židenice, nádraží. Linka E75 bude v provozu v pracovních dnech na trase Slatina, závod – Židenice, nádraží. V oblasti Černovické terasy bude obsluhovat všechny zastávky na trase a od zastávky Těžební pojede expres až na Starou osadu a do terminálu Židenice, nádraží,“ popsal vedoucí dopravního provozu DPMB Jan Seitl.

První expresní linku E50 zavedl DPMB v polovině prosince loňského roku. Tato linka z Bystrce až na Černovickou terasu zajišťuje časově atraktivní spojení průmyslové zóny s oblastmi Bohunic, Starého Lískovce, Kohoutovic, Bystrce a to včetně přímého propojení Černovické terasy a Komárova. Velmi rychle si získala oblibu u cestujících. Dopravce očekává, že tomu bude podobně i v případě nové expresní linky E75.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…