Brno: Pohodlí běžkařů i bruslařů na přehradě zvýší dočasné lavičky

16.01.2017 14:32

Tisíce Brňanů v posledních dnech navštěvují Brněnskou přehradu, kde si díky silným mrazům mohou dopřát hodiny bruslení či běžkování na zamrzlé hladině směrem k hradu Veveří.

Brno: Pohodlí běžkařů i bruslařů na přehradě zvýší dočasné lavičky
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Město Brno jim nyní alespoň částečně zlepší zázemí instalací 12 dřevěných laviček, které umístí podél ledové plochy. Lidé si tak budou moci jednoduše obout lyžařské boty či brusle nebo si jen tak odpočinout.

„Zájem lidí o lyžování a bruslení na zamrzlé hladině přehrady je obrovský. Dvanácti lavičkami na nejvíce využívaných nástupních místech chceme lidem usnadnit sportování. Lavičky tu budou po celou dobu, kdy bude pohyb po zamrzlé hladině bezpečný,“ řekl náměstek brněnského primátora pro životní prostředí Martin Ander.

Šest laviček bude rozmístěno poblíž Přístaviště a na Rakovci, další 3 pak na Kozí Horce a 3 v lokalitě Sokolského koupaliště. To jsou místa, odkud lidé na vycházky po zamrzlé hladině přehrady vyráží nejčastěji.

Lavičky budou na pokyn magistrátu nainstalovány městskou společností Lesy města Brna se souhlasem správce přehrady státního podniku Povodí Moravy během pátku. Odstraněny budou ve chvíli, kdy nebude možný bezpečný pohyb po zamrzlé hladině přehrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…