Brno: Projekt Ruku v ruce na pomoc handicapovaným dětem bude pokračovat

29.07.2017 13:27

Projekt Ruku v ruce bude v Brně pokračovat. Radní v úterý odsouhlasili, aby byl v připravovaném návrhu městského rozpočtu pro příští rok podpořen částkou 288 000 korun.

Brno: Projekt Ruku v ruce na pomoc handicapovaným dětem bude pokračovat
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Projekt napomáhá integraci dětí a mládeže s různými druhy handicapů či dětí ze sociálně vyloučených skupin do společnosti. Podnět ke vzniku projektu dala Knihovna Jiřího Mahena (KJM), která je příspěvkovou organizací města. Její pracovníci se podílejí na různých akcích projektu.

V letech 2010 až 2012 byl financován z prostředků Evropského sociálního fondu ČR a ze státního rozpočtu, poté pět let v takzvaném období udržitelnosti městem. Toto období letos skončilo. Město však bude v projektu pokračovat.

Pracovníci KJM připravili i v posledním roce řadu vzdělávacích akcí pro zrakově, sluchově a tělesně postiženou mládež. Součástí projektu je i Lekotéka, kdy si děti mohou vypůjčit speciální hračky a pomůcky včetně hudebních nástrojů v 18 provozovnách knihovny.

Za prostředky z městského rozpočtu by příští rok chtěla KJM zajistit především technické vybavení pro vzdělávací akce, dále speciální knihy a hračky, deskové hry, tyflopomůcky a hudební nástroje, které by si děti mohly půjčovat.

Více informací o projektu najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…