Brno: Prostor před nádražím se promění, práce začnou v březnu

27.02.2023 12:03 | Tisková zpráva

Od 1. března čeká na řidiče omezení u hlavního vlakového nádraží v Brně. Celý prostor projde úpravou, díky níž zde ubude aut a vznikne bezpečnější prostor pro chodce s komfortnějším pohybem mezi zastávkami. Řidiči si budou muset zvyknout na trvalou změnu v organizaci dopravy. Práce potrvají do 30. června.

Brno: Prostor před nádražím se promění, práce začnou v březnu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Projekt úpravy přednádražního prostoru je rozdělený na dvě etapy. Ta první začne už 1. března a potrvá do 14. května. Při ní se řidičům uzavře jízdní pruh v Nádražní ulici na straně u OC Letmo. Neprojedou tedy ve směru z Koliště a Benešovy k Novým sadům. V opačném směru od Nových sadů na Koliště podél nádražní budovy bude průjezd umožněn.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31663 lidí

Pěší budou muset stavbu obcházet podél budovy hlavního nádraží. Druhý jízdní pruh v ulici se poté uzavře při navazující etapě od 15. května.

Všechny úpravy skončí 30. června letošního roku. Poté zůstane pro motoristy uzavřený jízdní pruh u OC Letmo, který se stane součástí pěší zóny. Auta projedou pouze směrem na Koliště. Chodci tak získají bezpečnější prostor s pohodlnějšími možnostmi přesunu mezi jednotlivými zastávkami. Celý přestupní uzel bude také přehlednější.

Větší komfort budou mít také řidiči, kteří někoho vezou na nádraží nebo z nádraží. Vzniknou zde pro ně totiž nová obrátková místa určená ke krátkodobému stání. Najdou je jak u nádražní budovy, tak u OC Letmo. Bližší informace, vizualizace a mapu dopravního omezení najdete ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

7:04 Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

V pátek bylo otevřeno nově zrekonstruované hřiště v blízkosti kempu Stříbrný rybník. Využívat jej bu…